Montfalco
Romaanse architectuur
Cascade d´Aiguallut en Aneto

La Ribagorza, het authentieke Spaanse binnenland

De Ribagorza is een nog authentiek en vrij onbekend gebied, net over de Franse grens. De streek (comarca) herbergt vrijwel alles wat u van uw vakantie verlangt. Een alles overheersende rust en een eindeloze ruimte. Een overweldigende berg natuur. Een groot en gevarieerd aanbod aan wandelmogelijkheden en buitensport activiteiten. Een rijkdom aan cultuur en historisch erfgoed. Goed en schappelijk geprijsd eten en drinken. Bijzonder aardige mensen. En dit alles onder het genot van meer dan driehonderd dagen zon per jaar! Vroeger was de Ribagorza een zelfstandig graafschap binnen het oude koninkrijk Aragón. Nu is het een comarca met een geheel eigen identiteit. Het landschap is dat van sterke contrasten. In het noorden de hoogste toppen van de Pyreneeën; naar het zuiden eindeloze bossen en glooiende vlakten. Tal van leuke oude stadjes en dorpjes. Flora en fauna zijn overweldigend. Water speelt altijd een belangrijke rol in het landschap. Er is absoluut geen sprake van massatoerisme.


Ainsa
PN Posets Maladeta
Santuario de Torreciudad

Centraal gelegen, ook voor de doorreis

Binnen de Ribagorza is het dorp Visalibons erg gunstig gelegen, vrijwel exact in het midden van de streek. Vanuit ons dorp zijn de natuurparken PN Posets Maladeta, PN Aigüestortes y Estany Sant Maurici en tal van andere mooie (wandel)gebieden eenvoudig te bereiken. De wegen zijn voortreffelijk, zowel voor auto als voor motor! Casa Álamos is ook heel gunstig gelegen voor reizigers die de Pyreneeën van west naar oost willen doorkruisen en voor mensen die op weg zijn naar het zuiden dan wel het noorden en de drukke autowegen aan de kust willen vermijden.

Vale gier
Congost de Mont Rebei
Taull in de vallei van Boi
Montanana

Visalibons, typisch bergdorp te midden van overweldigende natuur

De rivier de Isábena doorsnijdt het hart van de streek van noord naar zuid. Aanvankelijk breed, weids en groen maar naarmate men meer stroomopwaarts geraakt steeds ruiger, met diepe kloven en woest water. Rust is er in overvloed en de natuur is er altijd prominent aanwezig. Eindeloze wandelingen, prachtige verscholen plekjes en interessante bezienswaardigheden completeren het geheel. In het landschap een handvol kleine afgelegen dorpen.

Visalibons (1100m.) is één van de oude en authentieke bergdorpen van de Ribagorza. Vanuit het dorp heeft men een weids en spectaculair uitzicht over de vallei van de Isábena; de zon draait de gehele dag met het dorp mee. Altijd stroomt er vers en fris bronwater door het dorp; het komt zelfs bij ons uit de kranen. De paar boerenhuizen van het dorp zijn groot en complex, opgetrokken uit natuursteen en leisteen en met typisch landelijke details.


Stop in Visalibons
Visalibons
Turbon en Visalibons
Visalibons