Casa Álamos Bed & Breakfast heeft een bijzondere relatie met een Spaanse familie die in Visalibons en in ons oude huis gewoond heeft. Begin jaren ´80 verliet deze familie het dorp, om zich elders te vestigen. Een aantal van hen vond een nieuwe toekomst in de wijnbouw. De kennis en ervaring die men daarin opdeed resulteerde in 2005 in de oprichting van een bodega in eigen beheer, welke de naam “Bodegas Estada” kreeg. In 2011 hebben we de mensen van deze bodega leren kennen en een samenwerking tussen de oude en nieuwe bewoners van het huis was voor allemaal een logische stap.

 

Bodegas Estada is het resultaat van jarenlange ervaring op het gebied van de wijnbouw en de productie van wijnen. De gedegen en uitgebreide kennis op wijngebied en de uitstekende voor druiventeelt geschikte gronden van de Somontano leveren een serie kwalitatief hoogstaande wijnen op, die bovendien ook zeer gunstig in prijs zijn. Het woord Somontano betekent "Gelegen aan de voet van de bergen". Dit kleine en relatief onbekende Spaanse wijngebied heeft een ideaal klimaat voor druiventeelt met de benodigde hitte in de zomer en de benodigde koude in de winter. Bodegas Estada heeft 38 hectare met druivenranken in het gebied, waarop ze de druivensoorten Syrah, Garnacha, Tempranillo, Chardonnay, Cabernet Sauvignon en Merlot verbouwen. De bodega zelf bevindt zich grotendeels onder de grond.

 

De bodega is vernoemd naar het kleine dorpje Villa de Estada, gelegen op het punt waar vroeger de rivieren Ésera en Cinca samen kwamen. De bodega zelf is gelegen in het dorp Castillazuelo, in het hart van de D.O. Somontano streek. De etiketten op de wijnflessen zijn fragmenten afkomstig van het uit de 4e eeuw daterende Romeinse mozaïek "de Overwinnende Atleet", welke in het jaar 1891 vlak bij Villa de Estada gevonden werd. Dit mozaïek is nog te bewonderen in het archeologisch museum in Zaragoza. Het is mogelijk de bodega te bezoeken, we maken graag een afspraak voor u. De eigenaren spreken uitsluitend Spaans. Bezoek de website van de bodega (Engels)

 

De onderstaande vier wijnen van Bodegas Estada worden bij ons in de B&B geschonken. Ook kunt u de wijnen direct vanuit onze wijnvoorraad bij ons kopen. Op verzoek kunnen de wijnen ook per koeriersdienst naar u verzonden worden. Ook de overige wijnen van Bodegas Estada, zoals de GT en de Vicious, kunnen via ons afgenomen worden.
We verzoeken u om contact met ons op te nemen voor een vrijblijvende offerte over de wijnen en de verzendmogelijkheden.


ESTADA SAN CARBÁS
CHARDONNAY 2013 of 2014

Druivensoort(en): 100% Chardonnay.
Oogst: machinaal en nachtelijke oogst.
Alcoholpercentage: 14%

Eenmaal geplukt worden de druiven gedurende 24 uur op een koelte van 9 graden Celsius gehouden om voorafgaande aan het verdere verwerkings proces een stabiel product te verkrijgen. Daarna volgt een koude fermentatie en verdere stabilisatie van de wijn. Kleur: een beetje bleek strogeel met tonen groen. Smaak: een prikkelende smaak die herrinnert aan witte vruchten en een heel klein vleugje citroen. Vol, krachtig en rond in de mond.


ESTADA ROSADO

Druivensoort(en): 70% Syrah, 30% Tempranillo.
Oogst: machinaal en nachtelijke oogst.
Alcoholpercentage: 13,5%

Eenmaal geplukt worden de druiven gedurende 14 uur gekoeld geweekt. Daarna wordt het sap afgetapt en wordt de most gekoeld en 48 uur met rust gelaten. Fermentatie vindt plaats op 18 graden Celsius en daarna volgt gekoelde stabilisatie. Kleur: een sterke aarbei-rode kleur. Smaak: een duidelijke vruchtsmaak met vooral de smaken van bramen en andere rode vruchten. Vol, fris en sterk fruitig met een goede balans tussen body en zuurcomponenten. 

ESTADA TINTO ROBLE

Druivensoort(en): 30% Tempranillo, 25% Syrah, 25% Cabernet Sauvignon, 20% Garnacha.
Oogst: machinaal en nachtelijke oogst.
Alcoholpercentage: 13,5%

Fermentatie geschied in stalen vaten op een temperatuur van 24 - 28 graden Celsius. Bovendien wordt de wijn enkele malen overgegoten en gemengd waardoor een zeer evenwichtig product ontstaat. Daarna wordt de wijn vier maanden opgelegd in Amerikaans of Frans eiken vaten. Kleur: helder kers rood met tonen violet in de rand van het glas. Smaak: helder en intens, uitgebreid pallet van klein fruit en kruiden, met een vleugje koffie en hout.

ESTADA TINTO SYRAH

Druivensoort(en): 100% Syrah.
Oogst: machinaal en nachtelijke oogst.
Alcoholpercentage: 14%

Geplukt worden de geweekte druiven gekoeld naar 10 graden Celsius en gedurende 24 uur met rust gelaten. Bij de fermentatie komt de temperatuur nooit hoger dan 25 graden. Pas later in het proces komt de smaak en het boeket van deze wijn. Kleur: intens kersen rood. Smaak: licht en toch heerlijk fruitig met een ietwat droge afdronk. De wijn drinkt erg makkelijk en de smaak blijft lang hangen.